04. Zonnestralen op een grauwe dag

In november 2016 werd ik gebeld door Barbara, een journalistiekstudente. Of ik haar op korte termijn een spirituele ervaring kon geven, zodat zij daar een column over kon schrijven. Ze hoopte een spirituele ervaring te beleven met behulp van een healing. 

Meestal zeg ik nee tegen verzoeken voor een hapklaar antwoord. Eenduidige antwoorden wil ik namelijk niet bieden, wel wil ik samen met een klant onderzoeken wat er op dat moment nodig is. Toch trok mij iets in haar stem aan. Ze leek oprecht nieuwsgierig en verwonderend in het leven te staan. Twee kwaliteiten die ik zeer waardeer en mij inspireren. Mijn beeld van journalisten was dat zij vooral hun ratio volgen en een healing wellicht negatief zouden bestempelen als iets wat niet mogelijk is. En ja, hier door ik waarschijnlijk veel journalisten mee tekort. Wees gerust, mijn beeld is bijgesteld! Barbara vertolkte namelijk een andere, onderzoekende, stem. Ik besloot het erop te wagen en vond het wel even spannend. Wat gaat deze healing haar opleveren? Dat blijft, ook voor mij, altijd weer een verrassing! Ons gesprek en de healing leverden ons beiden iets op! Zij ervoer 'zonnestralen op een grauwe dag', en ik? Ik kreeg een kijkje in haar hoofd door haar mooie column. Dankjewel Barbara!

 

Aura healing: Zonnestralen op een grauwe dag
Door: Barbara Vollebregt 
 
Ik, Barbara, 22 jaar oud, ben zoekende. Zoekende naar wat ik geloof en wie ik ben. Op een grauwe dinsdagochtend besluit ik mijn zoektocht verder voort te zetten. Sonja Dekker van Voel je Zenja geeft me een healing. Een healing is een schoonmaak van de aura (het energieveld om iemand heen) en het energiesysteem in het lichaam. Een healing kan je spirituele energie herstellen en in balans te brengen, om zo een staat van welzijn te bereiken. Het is mijn eerste kennismaking met een vorm van spiritualiteit. 
 
In een voorgesprek geeft Sonja kort aan wat ik van de healing kan verwachten. ‘Jij zit en ik ga om je heen lopen en met mijn handen wapperen, het ziet er heel gek uit.’ Het maakt me nieuwsgierig maar ik heb ook kritische vragen. Want wat gaan haar handbewegingen haar over mij vertellen? En als ze dan iets vertellen, wil ik wel dat ze dat kan aanvoelen? 
 
Ik laat mijn vragen samen met mijn kopje koffie bij het voorgesprek. Ik neem plaats op een stoel in het midden van de kamer. Sonja begroet me met ‘hallo’, is dan even stil en vraagt vervolgens of ze me een healing mag geven. Ik antwoord ‘Ja’ en noem vervolgens mijn voor en achternaam op. Dan vraagt ze of ze me tijdens de healing mag aanraken, ik stem ook hiermee in. De healing is begonnen. 
 
Sonja begint met het afstemmen op mijn energie, dat deed ze eigenlijk al door te vragen naar mijn naam. Dat afstemmen doet ze door haar ogen te sluiten waardoor mijn lijf en auralagen voor haar zichtbaar worden. De kleur of het beeld dat dan oplicht gaat ze verkennen. De energie die niet meer bij me past begeleidt ze met haar handen doormiddel van handgebaren en eventueel aanrakingen en lichte massages om in contact te komen met mijn lijf. Ook hiervoor vraagt ze eerst toestemming. 
 
Ik sluit mijn ogen en laat me meevoeren op deze reis. Ik merk dat mijn linkerbeen begint te trillen, irritant. Maar ook gek want het begon toen ze mijn schouders aanraakte. Sonja loopt om me heen. Als ik m’n ogen even open maakt ze wat handgebaren. Ze vraagt me tijdens de sessie mijn naam meerdere keren hardop te zeggen.  
 
Ik heb na wat voelt als vijf minuten geen besef meer van tijd. En dan gebeurt er iets geks. Sonja raakt mijn schouders aan en het lijkt alsof mijn ziel naar rechts trekt. Ik visualiseer hoe het eruit ziet. Maar kan het onmogelijk uitleggen. Niets voor mij, normaal neem ik alleen genoegen met hard bewijs. Dit kan ik niet bewijzen, help!
 
Ik merk dat ik het een beetje eng vind om me over te geven aan iets dat ik niet ken, niet kan zien, maar waarvan ik wel het idee heb dat ik het voel. Sonja vraagt me dieper door te ademen en ik merk dat de angst dan steeds meer plaatsneemt voor de ervaring.  Sonja vraagt of ik iets heb met een vliegtuig, die lijkt ze te zien, ergens achter mijn rug. Vreemd, mijn moeder werkt voor een vliegtuigmaatschappij. Kon ze dat weten? Ze voelt ook verdriet, het verdriet van het verlies van een kind, als bij een miskraam. Later bedenk ik me dat mijn oma, de moeder van mijn moeder twee miskramen heeft gehad. 
 
Ik kan niet ontkennen dat ik echt begin te  geloven in wat Sonja doet. Als ze met haar handen een kommetje maakt waarmee ze over mijn hoofd en ogen beweegt, gebeurt iets opvallends. Ik zie een geel licht. Alsof je op een hete zomerdag per ongeluk in de zon kijkt. Drie keer krijg ik zonnestralen. Sonja straalt op dat moment lichtgele zachtheid in mijn aura. Ik open mijn ogen en controleer drie keer of het weer is veranderd. De lucht buiten is grijs. Hoe dan? Ik sluit mijn ogen weer. 
 
Na ruim een half uur is de aura healing voorbij. Ik open mijn ogen en voel me een beetje gedesoriënteerd. We nemen plaats aan tafel en ik vertel Sonja over mijn ervaringen. Dan legt ze uit wat ze over mijn aura heeft ontdekt. Ik luister aandachtig als ze vertelt dat ze veel verdriet bij me zag en dat dat kan komen doordat ik snel andermans verdriet of pijn op me neem. Ik herinner me hoe ik een week lang somber was na een begrafenis van een achternicht van mijn moeder, die ik helemaal niet kende. 
 
Ze vertelt dat het goed zou kunnen dat ik een connectie heb met het bovennatuurlijke. Dat dacht ze te zien aan de sterke verbinding die ik heb met de zon die bij mij ver weg staat. Volgens haar staat het symbool voor mijn verlangen naar een mooie, zonnige wereld. De sterke maar vooral wijdse connectie met die zon kan wijzen op een sterke band met het bovennatuurlijke. 
 
Het vliegtuig en het verdriet en de pijn van het verleden heeft ze tijdens de healing schoongemaakt. Door energie die niet meer bij me past zoals pijn en verdriet op te vullen met levenskracht, liefdesenergie en zachtheid. Die energie haalt ze uit het universum en mijn eigen zon en wezen. 
 
Het overheersende water, dat staat voor mijn emoties heeft ze voor een deel weggespoeld en opgevuld met zand. Ze heeft glinstertjes en oranje bellen in mijn aura aangebracht. Om mijn aura lichter te maken. Ik voel me heel rustig na de healing maar krijg het ineens koud. Alsof Sonja het aanvoelt laat ze weten dat een effect van het wegspoelen van een bepaalde energie, het water dat ik bij me droeg, kan zorgen dat je het koud krijgt. Bingo. 
 
Ik geloofde wel dat er meer was tussen hemel en aarde maar dat een aura healing dat zou bevestigen, dat had ik niet verwacht. Ik voel me rustiger en ervaar het helemaal niet als zweverig gedoe. Wat prettig is, is dat Sonja geen problemen heeft met mijn vragen, hoe kritisch of vreemd die ook zijn. Ook als ik vraag naar wat ze ervan vindt dat veel mensen dit waarschijnlijk maar raar vinden geeft ze eerlijk antwoord.  ‘Dat is nou eenmaal zo, ik geloof in wat ik doe en leg het niemand op dus ik probeer me daar niet druk om te maken’, laat ze weten. 
 
Wat ik fysiek voel klopt bij wat ze zegt, wat ze zegt klopt bij wat ik heb meegemaakt. Ben ik nu zweverig bezig? Het maakt me niet zoveel uit, ik voel me lekker. En omdat ik me goed voel is de waarom vraag niet meer zo relevant. En mijn aura, die ziet er als ik Sonja mag geloven ook nog eens een stuk vrolijker uit.