01. Mission Impossible?

Missie, volgens het van Dale online woordenboek, een woord met drie betekenissen.

Mijn eerste blog gaat over de betekenis nummer 1 ‘de zending, opdracht’. En niet zómaar een missie, maar de missie van jou, en de missie van mij!

Wil jij een optimale leeservaring? Speel dan nú de soundtrack van Mission Impossible af. KLIK HIER.

De bel ringt, de dag is begonnen!

Langzaam glijden je ogen over de tekst. Is het interessant? Is het de moeite van het lezen waard? De soundtrack geeft een ritme op de achtergrond, en zonder dat je er erg in hebt, zit je in het moment en blijf je lezen! Benieuwd?

Welkom bij mijn eerste blog op Voel je Zenja!

Zoekend naar iets leuks, iets nieuws, talenten, passies, kracht, en naar wat ik nu écht wil. Met beide handen grijp ik alle gelegenheden aan. Om dit te doen heb ik geen specifieke missie, opdracht of zending nodig. Nieuwe inspiratie, ervaringen, mensen en uitdagingen zijn altijd gewenst! Maar wat gebeurd er als je continue ervaringen op blijft doen, zonder dat je ooit de rust neemt om ze te verwerken? Het vat zit ooit een keer vol, en dan wordt het vanzelf een Mission IMpossible…

Leren is iets wat ik graag doe, en toevallig kan je dankbaarheid en rust nemen leren! Wat ben ik blij, want sinds een paar jaar lukt het mij beter om te genieten van de dingen die ik al heb! De zoektochten worden korter en de pret na de vondst van geluk van het nieuwe én het vertrouwde is groter. De rust is wedergekeerd en de grenzen worden beter bewaakt.

Geluk ervaren doe ik onder andere door zoveel mogelijk te 'Zijn in het NU'. Samen met Devi Taconis en Tardia Page geef ik 29 maart een workshop over dit thema in Deventer. Een workshop waarin je niets anders kunt dan het NU ervaren. Hoe doen wij dat? Door zelf in het NU aanwezig te zijn, en het moment te ervaren a.d.h.v. korte meditaties, het zingen van mantra's, lichaamsgericht werken en een visualisatie.

Deze week gaf een collega mij een prachtig compliment en zei: “Leuke workshop die ‘Zijn in het NU’. Je straalt het ook uit dat je geniet van het nu! NU ook!”.

Voor mij is het een uitgelezen kans om vertrouwder te raken met ieder moment en om dit zuivere en krachtige moment met anderen te delen. Voel je Zenja zie ik dan ook als mijn eigen pareltje, een bloem die aan het groeien is. Het is voor mij een basis vanuit waar ik kan doen waar ik blij van word en waarmee ik mij zen voel!

In 2014 is er veel gebeurd met ‘Voel je Zenja’! Zo ben ik langs de Kamer van Koophandel gegaan, maar bleek dat ik mij hier nog niet hoefde in te schrijven. Mijn inschrijving bij de belastingdienst is wel rond, dus ik werk legaal. Altijd fijn als je eerlijk wilt werken. Naast de zakelijke kant is er veel gebeurd op het 'persoonlijke ontwikkel'-vlak. Ik heb een module van de MIR-methode gevolgd, een cursus EFT gedaan (module 1 t/m 3) en volg een training over mentale weerbaarheid voor studenten van de Hogeschool Rotterdam (a.d.h.v. de test MTQ48 en inzichten uit de positieve psychologie). Er vallen steeds meer puzzelstukjes rondom mijn missie in elkaar en de afbeelding op de puzzel wordt zichtbaarder. Ik kwam er achter dat ik in mijn rollen als ergotherapeut, healer, studieloopbaancoach en docent veel geleerd heb, en dat al deze kennis in combinatie met elkaar iets unieks is.

Eén van de gelegde puzzelstukjes was de MIR-methode van Mireille Mettes. Een prachtige zelfhelingsmethode, doordat hij zó ontzettend simpel is! Zie de afbeelding.

 

De laatste stap 'missie verduidelijken' hielp mij in mijn zoektocht en de ontdekking van mijn ‘zending of opdracht’. Ik keek naar wat mij raakt en naar waar ik vrolijk, warm en/of energiek van word. Ik hou bijvoorbeeld van de rust en puurheid van de natuur en tegelijkertijd van de gezelligheid en drukte van het praten met anderen over gezamenlijke passies of belevenissen. Zingen vind ik heerlijk, en ik krijg al een tijdje ondersteuning van een inspirerende zangdocent/logopedist. Ik word daarnaast heel erg blij van het geluk van anderen, en nog extra als ik hier een stukje aan heb bijgedragen. Coaching of ondersteuning van het vergroten van geluk en talenten maken mij happy. Kijkend naar al deze interesses hoop ik dat ik al werkende aan mijn (werk)missie de juiste vragen mag stellen, de rust en liefde van er ZIJN kan ervaren en creatief zal denken.

Mijn missie: Mensen (coachees/cliënten/studenten/...jou?…) laten komen tot zijn/haar kern en kracht d.m.v. inspiratie, enthousiasme en verbinding!

 

Welke ‘Mission (im)possible’ heb jij? Ik hoor graag van jouw inspiraties en hulpbronnen!

 

Inspiratiewens en groeten,

Sonja Dekker

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten of acties van Voel je Zenja? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

 

Geïnspireerd door: Mireille Mettes [www.mirmethode.nl] - Devi Taconis [www.volledigjezelf.nl] - Edith van Bommel [www.publieksmotivator.nl]- Tamara Straatman [www.psycheparty.nl]- Dank jullie wel!