Wat is de MIR-Methode®?

De MIR-methode is een zelfhelingsmethode die in 2009 is ontwikkeld door Mireille Mettes.
De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. 
 

De methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. De methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Wat je daarvoor moet doen, kan je zelf en in je eigen omgeving. Soms helpt een steuntje in de rug, of extra uitleg. Aan een behandeling kan dan de MIR-Methode worden toegevoegd door middel van het samen doorlopen van de negen stappen of door het te integreren door een massage. 
 
Het uitvoeren van de MIR-methode kost je niet meer dan 2 keer 2 minuten per dag. Het enige dat je nodig hebt, is je beide handen en doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden. Mensen die nog gezondheidsklachten hebben, blijven de MIR-methode doen totdat de klachten afnemen. 
 
Je aait rondjes over je hand, zodat je meer in contact komt met jezelf en je onbewuste gerust stelt. Terwijl je je hand blijft aaien, noem je de 9 stappen op (zie het kaartje dat gratis te downloaden is op www.mirmethode.nl). Elke stap noem je 3x. De meeste mensen vinden dat niet moeilijk, omdat ze merken dat er wat gebeurt en dat er verbetering is na de eerste weken.
 
 
Op de website www.mirmethode.nl kan je je opgeven voor begeleidingsmailtjes met handige tips en om je er dagelijks aan te helpen herinneren. Daarnaast vind je daar de instructievideo en FAQ's.
 
Note: Voor de MIR-methode ben ik opgeleid tot en met module 1. Indien je een specifieke vraag hebt rondom de MIR-methode raad ik je aan contact op te nemen met één van de volledig gecertificeerde MIR-methode begeleiders die te vinden zijn op de website www.mirmethode.nl